Ahdistuneisuuden hoito- ja palveluketju

Ahdis­tuneisu­u­den aikuis­ten hoito- ja palveluketjun tavoit­teena on tar­jo­ta hyödyl­listä tietoa asi­akkaille ja hei­dän läheisilleen sekä yht­enäistää ahdis­tuneisu­u­den hoitoa ja ammat­ti­lais­ten työn­jakoa Pohjois-Kar­jalan hyv­in­voin­tialueel­la. Hoitoketju perus­tuu  ahdis­tuneisu­ushäir­iöi­den Käypä hoito suosi­tuk­seen .

Alueelli­nen palvelu­jär­jestelmä rak­en­tuu peruster­vey­den­huol­lon (mukaan lukien opiskeluhuolto, työter­veyshuolto), mie­len­ter­veys- ja päi­hde­palvelu­iden (miepä- palve­lut) ja erikois­sairaan­hoidon palveluista. Näi­den lisäk­si palvelu­jär­jestelmään kuu­lu­vat sosi­aal­i­huol­lon palve­lut, joiden osalta hoito- ja palveluketjun tavoit­teena on edis­tää asi­akkaan mah­dol­lis­ten sosi­aali­palvelu­jen tarpeen huomioimista. Sosi­aali- ja ter­veyspalve­lut muo­dosta­vat yht­enäisen kokon­aisu­u­den, jota täy­den­tävät muiden toim­i­joiden palve­lut (esim. kun­nat ja jär­jestöt).

Peruster­vey­den­huolto vas­taa lievän ahdis­tuneisu­u­den hoi­dos­ta, miepä-palve­lut vas­taa keski­vaikean ahdis­tuneisu­u­den hoi­dos­ta ja erikois­sairaan­hoito vas­taa vaikean ahdis­tuneisu­u­den hoi­dos­ta.

  1. Kun huoli herää

  2. Oireet

  3. Tilannekartoitus

  4. Hoito ja seuranta

     

Julka­istu 8/2024